Ayurvedische massage Den Haag

Ayurvedische massage Den Haag

Veel mensen hebben tegenwoordig rugklachten. We zitten tijdens werk en ook in onze vrije tijd veel en veel zitten is niet bevordelijk voor een goede rug. Loop je al een tijdje rond met veel spanning of pijnlijke spieren en wil je graag een Ayurvedische massage in Den Haag? Lees hier wat een Ayurvedische massage voor jou kan doen.

Verschil tussen reguliere massage en Ayurvedische massage

Het verschil tussen de twee soorten massages zit hem vooral in het gebruik van de middelen. Zo wordt er bij Ayurvedische massage gebruik gemaakt van Ayurvedische oliën. Ayurvedische oliën zijn warme therapeutische kruiden oliën, tijdens een massage wordt hier een ruime hoeveelheid van gebruikt. Het doel van een Ayurvedische massage is het in evenwicht brengen van de dosha’s. Zo wordt er gekeken naar je constitutie voordat er wordt bepaald met welke oliën er gewerkt zou worden. Ook gaat de Ayurvedische leer er van uit dat je lichaam, geest en ziel met elkaar in verbinding staan.

De dosha’s

Ayurveda kent drie verschillende dosha’s. De Vata, Pitta en Kapha dosha’s. Een dosha betekent eigenlijk een onbalans, ergens waar te veel van is in het lichaam. Bij het bepalen van de dosha’s wordt er gekeken naar de vijf elementen waaruit volgens de Ayurveda ons lichaam bestaat; lucht, ruimte, aarde, vuur en water. Zo is een Vata onbalans een te veel aan lucht, een Pitta onbalans een teveel aan vuur en een Kapha onbalans een teveel aan aarde. Om er achter te komen wat jouw dosha is kan je online een test doen of een afspraak maken met een Ayurvedische dokter. Als je weet wat jou Dosha is en je hebt last van de onbalans in je leven kan je er voor kiezen een speciaal voedingspatroon te gaan volgen die past bij jou dosha. Zo is het bijvoorbeeld bij een teveel aan vuur verstandig om minder scherp te eten, bij een teveel aan lucht warme en grondende maaltijden te eten en bij een teveel aan aarde koude en verfrissende dingen te eten.

Voor wie?

Een Ayurvedische massage is er voor iedereen die er behoefte aan heeft. Ook is een Ayurvedische massage geschikt voor mensen met Astma, Diabetes type 2, reuma, COPD, mensen met chronische rug- of nekklachten en verschillende soorten seksuele problemen. De meeste mensen ervaren na de eerste behandeling al een groot verschil. Het effect van de behandeling werkt meestal ook door op andere gebieden van je leven.