Het aller mooiste feestje

Het aller mooiste feestje

Wat is het nou leuk om een DJ te huren voor een feestje. Vele mensen snappen niet exact wat een DJ doet en wordt daarom vaak neergehaald als iemand die heel snel, gemakkelijk en veel geld verdiend. Om een DJ te huren moet je een paar dingen weten. Wat voor stijl draait de DJ? Wat voor ervaring heeft de DJ? en op wat voor plekken heeft de DJ gestaan? 

Wat heb je nodig om DJ te zijn?

Als DJ moet je heel breed zijn om op verschillende soorten feesten en partijen te staan. Zo wil je als DJ de avond maken en iedereen tevreden houden. Als DJ ben je eigenlijk een soort van eindverantwoordelijke van het feestje. Je moet als DJ natuurlijk genoeg muziek hebben. Ook is het belangrijk om de energie in het feestje te houden. Zo draai je meestal rond de 55 nummers per uur. Dus ongeveer een minuut per track. Hierdoor hou je de energie in de set en raken mensen niet snel verveelt. Daarnaast kijk je ook wat er in het publiek rondloopt. Als er bijvoorbeeld veel jongeren in het publiek staan, draai je vaak ook de muziek die op dat moment relevant is en bijvoorbeeld in de Nederlandse top 40 staat. Als er iets ouder publiek staat, kun je bijvoorbeeld 80s, 90s en 00,s draaien. Dit kun je natuurlijk afwisselen zodat de mensen mensen de muziek ook kent. Vaak wil je als DJ grote EDM drops draaien, maar vele mensen vinden hier niks aan, tenzij ze de muziek kennen en mee kunnen zingen. Natuurlijk moet je als DJ erg technisch zijn en een goed gevoel van ritme hebben, maar het aanvoelen van de juiste muziek is misschien wel het aller belangrijkst. 

De juiste tools om goed te kunnen draaien

Natuurlijk is het belangrijk dat je kan draaien. Je kunt op bijvoorbeeld een baxshop.nl een goedkoop setje vinden waar je het op kunt leren. Er zijn genoeg Youtube tutorials waar zit dit haarfijn uitleggen. Naast de nodige oefening moet je natuurlijk muziek downloaden. Goeie DJ’s kopen hun muziek. Dit is, omdat het de goeie kwaliteit heeft en omdat ze de artiest die het nummer geproduceerd heeft betalen. Met het programma Rekordbox kunnen de DJ’s hun muziek sorteren, een naam geven en in de juiste map neer te zetten. Hierdoor kunnen ze een overzichtelijke map maken en kunnen ze bepaalde muziek gemakkelijk terug vinden. Als de muziek allemaal goed gesorteerd op de laptop staat, kan de muziek naar de USB stik gesleept worden. Als het eenmaal op de USB stik staat, hoeft deze alleen maar mee naar het feestje en kan deze worden aangesloten op de grote DJ set. Om een DJ te huren, moet er natuurlijk ook een goede prijs worden gemaakt.