Tattoos en piercings

tattoo Purmerend

Het is helemaal in; een tattoo of een piercing. Steeds meer mensen nemen er tegenwoordig een. En dat is ook helemaal niet gek, want vandaag de dag is eigenlijk alles wat je je kunt bedenken mogelijk. Sommigen mensen houden bijvoorbeeld van een kleine, subtiele tattoo, terwijl andere mensen het liefst hun hele arm vol met tattoos hebben. Hetzelfde geldt natuurlijk voor piercings. Bij het zetten van een tattoo is het erg belangrijk dat het op een goede manier gebeurt, hetzelfde geldt voor piercings. Als dit niet op een goede, schone manier gedaan wordt, kan dat erg gevaarlijk zijn. Ben je op zoek naar een piercing shop in Purmerend? Dan zijn er een aantal bedrijven waar je naartoe kunt gaan.

 

Verschillende soorten piercings

Er zijn natuurlijk een heleboel verschillende soorten piercings. Het is nu allemaal veel uitgebreider dan bijvoorbeeld twintig jaar geleden, toen de meeste mensen alleen oorbellen droegen. Toen was het vaak al gek als iemand een navelpiercing nam. Tegenwoordig worden piercings op veel gekkere plekken gezet. Denk bijvoorbeeld aan de tepelpiercing die steeds populairder wordt onder zowel meiden als jongens. De tepelpiercing en een piercing tussen de neusgaten zijn het meest pijnlijk om te laten zetten. Het woord piercing om van het Engelse werkwoord ‘to pierce’. Dit werkwoord betekent iets doorboren of doorbreken. Bij het zetten van een piercing komt veel kijken. Als eerst word de huis rondom de plek van de piercing goed schoongemaakt met antibacteriĆ«le middelen. Dan wordt de huid doorboord met een naald met vaak een haakje eraan, om later de piercing erdoorheen te kunnen halen. Dit wordt alleen gedaan door mensen die dit goed kunnen en die hier verstand van hebben. Als het zetten van een piercing op een bepaalde plek niet goed gaat, kan dit gevolgen hebben voor je gezondheid. Na het zetten van de piercing is het dan ook erg belangrijk dat je de huid eromheen goed schoonhoud en goed verzorgt. Vragen en adviezen hierover kun je het beste vragen aan iemand die in een piercingshop werkt.

 

Piercing kopen

Piercings kun je tegenwoordig erg gemakkelijk online kopen. Toch is dit niet altijd goed, omdat je niet goed kunt zien of de piercing wel helemaal geschikt is voor jou. Het nemen van een piercing is zeker niet iets van deze tijd, zoals veel mensen vaak denken. Als je terugkijkt in de geschiedenis dat volken als de Maya’s bijvoorbeeld al hun tongen doorboorden als ze de strijd aangingen met een ander volk. Ook bij bijvoorbeeld de Romeinen en de schippers uit de 19e eeuw zijn zeker een aantal voorbeelden te noemen waaruit blijkt dat deze mensen ook vormen van piercings hadden.